Jesper Strandgaard Pedersen

Professor, ph.d.

 

Copenhagen Business School

Jesper Strandgaard Pedersen, cand.scient.pol, Ph.d., er professor på Copenhagen Business School, hvor han arbejder med særlige opgaver inden for Organisatorisk ledelse. Han har i flere år forsket i organisatoriske ændrings- og transformationsprocesser, spredning af viden samt organisatorisk identitet og legitimitet. Derudover har han bl.a. været gæsteprofessor ved flere udenlandske universiteter.

I 2004 var han med til at opstarte et center på CBS for kreative industrier, ’Imagine…Center for Creative Industries Research’, som han i dag er leder af.

Jesper Strandgaard Pedersen har publiceret artikler i danske såvel som udenlandske tidsskrifter. Bl.a. har han været medforfatter og redaktør på bøgerne: "Fusioner i Danmark - organisation og ledelse" (1996), "Action in Institutions" (1997) samt "Fusioner på tværs - fra plan til praksis" (1998). Samtidig har han skrevet en række artikler i internationale tidsskrifter. Endelig fungerer han lejlighedsvis som konsulent for virksomheder og organisationer.