Cases


Gunilla Larborn

Coaching af en leder

En efterhånden klassisk konflikt i virksomheder og organisationer med et højt fagligt niveau er, at faglighed og kollegial respekt ikke altid giver ledelsesmæssig kompetence. Læs her et eksempel på, at det kan være nødvendigt at anvende en professionel ekstern coach for at hjælpe en fagligt dygtig medarvejder på plads som leder.

Kirsten M. Poulsen

Mentorprogram i Spar Nord Bank

Banken forventede en konkret og målbar videnoverførsel fra mentor til mentee. Spørgsmålet er, om mentee var klar til at tage imod denne viden, eller om den var så forskellig fra mentees grundlæggende antagelser og erfaringer om f.eks. projektledelse, at det krævede en personlig udvikling hos mentee først. Dvs. at mentee fik mulighed for at eksperimentere og opleve, hvordan det virkede på egen krop, for herefter at være klar til at høre mere om mentors erfaring og viden.

Lars H. Nielsen

Performancekultur i verdensklasse – mental turn around i den finansielle sektor

Er det i orden at ville være de bedste og oven i købet sige det højt? Og hvordan får man en hel virksomhed til at engagere sig og efterstræbe "high performance" og ambitiøse mål? Læs her om metoder fra organisationsudviklingen, hvormed man kan forsøge at skabe en homogen "performancekultur", som understøtter virksomhedens resultatskabelse.