Værktøjer


Claus Hellmann Hansen

Geert Hofstedes kulturelle dimensioner – et interkulturelt værktøj

Danske virksomheder bliver i stigende grad hvirvlet ind i den globale forretningsverden, og hermed er en række helt nye udfordringer dukket op. En af disse er mødet med kulturer, der er anderledes end den danske.

Claus Hellmann Hansen

Visioner og andre former for samsyn - En metode til udvikling af visioner

Som topchef spørger man sig selv: Hvordan kan jeg fortsætte med at motivere og engagere medarbejderne, når jeg ikke længere har tid eller ressourcer til at nå ud til dem alle sammen? Dette værktøj leverer en metode, som kan hjælpe topchefer, mellemledere og andre medarbejdere til at bevæge sig i samme retning og mod de samme mål.

Sådan kan I måle den sociale kapital

At arbejde med organisationens sociale kapital betyder, at arbejde på at højne tilliden, retfærdigheden og samarbejdsevnen. Og det arbejde må ikke forveksles med et kvik-fix, men er en kontinuerlig arbejdsindsats, hvor de tre elementer integreres i de øvrige processer.

Lotte Darsø

Innovationsdiamanten

En måde at afdække innovationskulturen og rammebetingelserne for innovationsarbejdet på er at arbejde med modellen innovationsdiamanten, hvis fire dimensioner anvendes til at analysere, hvordan der typisk arbejdes med innovation, og hvor der bør sættes ind. Værktøjet præsenterer som udgangspunkt innovationsdiamantens fire dimensioner, hvorefter der gives et konkret bud på, hvordan man kan arbejde med modellen i praksis.

Rikke Kristine Nielsen, Finn Steffens

Facilitator’s Workshop Guide: Cultural Comparison with Gesteland’s Cultural Patterns

The guide is based on Richard R. Gesteland’s experience-based cultural patterns. The purpose is to increase cultural awareness and sensitivity. It may be used when preparing for a professional meeting between people of two or more culturess; e.g. China-Denmark or Sweden-Germany. Users typically include international key accounts, HR-personnel, project leaders, expatriates, process consultants, and facilitators engaged in cross-cultural sensitivity training. It may be used as a road map or process plan for individual cross-cultural training or when conducting workshops in smaller or larger groups.

Bente Bøllingtoft Lindstrøm

Værktøj 5: Feedback

Dette kapitel med nye værktøjer fokuserer på de positive elementer i forbindelse med tilbagemeldinger, samt hvordan du kan give en konstruktiv feedback til andre - og ikke mindst til dig selv.

Bente Bøllingtoft Lindstrøm

Værktøj: Det du kan gøre for at minimere stress og følelsen af at være bagud

Der er mange ting, som du kan gøre for at styre dig igennem alle dagens møder og opgaver, uden at miste overblikket og uden følelsen af at halse bagefter, parret med en følelse af ikke at slå til.