Cases


Claus Durck Hovej

Rød + blå ≠ lilla?! Synergieffekter og kultursammenstød i Sterling-Maersk Air-fusionen

Islandske investorer købte i 2005 det danske lavprisflyselskab Sterling European Airlines K/S og fusionerede i september 2005 selskabet med Maersk Air A/S og skabte Sterling Airlines A/S. Efter en kompliceret fusion, en konsoliderende driftsperiode, efterfulgt af en tid med frasalg og større afskedigelser, gik Sterling Airlines A/S konkurs ultimo oktober 2008. Dette er (lidelses-)historien om hele processen set i bagklogskabens ulideligt klare lys, som her fortælles fra HR-direktørens perspektiv.

Karsten Auerbach

Visuelle metoder i fusionsprocesser

Kultur er et abstrakt begreb. I en fusion handler det om møde mellem to forskellige grupper medarbejdere med hver deres vaner, værdier, spilleregler, billeder af fremtiden og forestillinger om rigtigt og forkert. Visuelle metoder går kort sagt ud på at sætte ord på billeder og billeder på ord for at få disse forestillinger ud af hovedet og ned på papir.

Jens Øjvind Nielsen

Projekteffektivitet i KMD med PRINCE2

KMD forestod i forbindelse med strukturreformen et af danmarkshistoriens største IT-projekter, hvor 271 kommuner blev til 98. I den forbindelse spillede PRINCE2-modellen en vigtig rolle som grundlag for samarbejdet mellem KMD og kommunerne. I dette interview tager projektchef i KMD, Allan Børger, os med i maskinrummet, som til tider må have været usædvanligt hedt.