Artikler


Edith Kahlke

Den gode jobsamtale - og hvorfor det er så svært

Den vigtigste investering, en virksomhed kan gøre, er at få mennesker med de rigtige kompetencer til at være med til udvikle og drive virksomheden. Hvad enten vi taler videnintensive og højteknologiske organisationer, produktion, servicevirksomheder eller offentlige organisationer, så ved vi, at det er mennesker, der gør en forskel.

Torben Heikel Vinther

Rundt om ansættelsessamtalen

En ansættelsessamtale er mere end blot en snak med et andet menneske. Den indebærer også arbejde både før og efter, men selvom man har været grundig, er det ikke sikkert man finder den rette medarbejder.

Kresten Jessen, Olav Jessen

Jagten på den rigtige medarbejder – på den rigtige måde

I kampen om at rekruttere og fastholde de dygtigste og mest loayle medarbejdere vinder selektionsværktøjer som personlighedstests og intelligenstests stadig større udbredelse. Men hvem vælger, hvilket selektionsværktøj virksomheden skal bruge, og hvilke signaler sender dette valg ud- og indadtil?

Nikolaj Lunøe

Coaching: Hjælpsomme spørgsmål

I disse år udbydes en lang række services på og uden for arbejdspladsen, der har spørgsmålets forløsende kraft som centrum i det, man med en samlebetegnelse kunne kalde hjælpsomme samtaler. Rådgivning, konsultation, psykoterapi, sparring, mentoring, coaching er bare nogle af de betegnelser, vi nu bruger om en klasse af samtaler, der i realiteten ikke er så forfærdeligt forskellige.

Lars Lundmann Jensen

Jobsamtaler, dating og politik

Det er virkeligt sjældent, at jeg møder folk, som mener, at personer ikke kan forandre sig. Ikke desto mindre, så er det nærmest lige så sjældent, at folks adfærd signalerer at man kan forandre sig.

Lars Lundmann Jensen

5 gode grunde til ikke at bruge personlighedstests

I Danmark anslås det, at mellem 40 og 70 pct. af private og offentlige virksomheder anvender personlighedstestning, når de skal rekruttere. At personligheden betyder rigtigt meget for kandidaters jobperformance. Men der er et stort problem med personlighedstests.