Værktøjer


Jan Struwe Poulsen

Skema til funktionsløn

Skemaet udarbejdes i samarbejde mellem chef og ledere og fungerer som en vejledende lønpolitik for aflønning af den enkelte personalegruppe – i dette eksempel HK.

Tina Lund

Når virksomheden overvejer personalegoder

Personalegoder kan gives på mange niveauer og kan være et redskab i rekruttering og fastholdelse, og mange virksomheder ønsker derfor at bruge disse. For at personalegoderne skal virke efter hensigten, er der dog forskellige overvejelser, der er gode at gøre sig, inden man vælger personalegode for den enkelte medarbejder eller medarbejderstaben som helhed.

Torben Heikel Vinther

Lønforhandling trin for trin

At forhandle løn er en kunst i sig selv. Men det er en kunst, der kan inddeles i overskuelige trin. 1) Forhandling om, hvordan forhandlingerne skal forløbe. 2) Etablering af lønrammen. 3) Opfriskning af lønkriterierne. 4) Selve lønforhandlingerne. 5) Efterfølgende reaktion og/eller evaluering. Læs her forhandlingsrådgiver Søren Viemoses råd til, hvordan du kommer heldigt igennem hvert af disse trin.

Claus Hellmann Hansen

Grundlaget for effektiv Performance Management

De fleste virksomheder anvender i dag en eller anden form for samtalesystem. Imidlertid sker det ikke altid problemfrit. Derfor er formålet med denne beskrivelse at se på PM som et system, der i det daglige kan hjælpe ledere og medarbejdere, og ikke blot som en årlig samtale.

Mads Lind-Holm

Checkliste til den aktie/anpartsbaserede aflønningskontrakt

I nærværende værktøj er der udarbejdet en checkliste, som indeholder de mest relevante kontraktmæssige elementer, man som minimum bør have kendskab til før accept og underskrivning af kontrakten.