Artikler


Puk Scharbau, Tine Lassenius Kramp

Fremtidens forandringsledelse

Forandring er ofte forbundet med frygt, smerte og usikkerhed, fordi vi bliver nødt til at bevæge os uden for vores komfortzone for at lære nyt. I sådan en læreproces opstår der usikkerhed og smerte, særligt i begyndelsen. Det er ligesom, da vi lærte at cykle. Først væltede vi et par gange og slog os. Sidenhen blev det sjovt, og vi udfordrede os selv mere og mere. Til sidst cyklede vi uden at tænke over det. At beherske kommunikationen i transformative forandringer vil gøre, at du kan sikre de rammer, der skal til, for at du sammen med dine medarbejdere kan skabe plads til en ny, unik og konkurrencedygtig forretningstilstand.

Rikke Kristine Nielsen

Rekruttering - den psykologiske kontrakt i støbeskeen

Indgåelse af en bæredygtig psykologisk kontrakt fra starten af samarbejdet mellem virksomhed og (kommende) medarbejder kræver realistisk rekruttering, retvisende employer branding samt utvetydig markedsføring af jobbet og arbejdsgiveren.

Kelly Pate Dwyer

Distanceledelse

Takket være teknologien og globaliseringen arbejder flere og flere virksomheder internationalt og i team. Mange virksomheder ansætter ”distanceteams”, hvor en leder i New York kommunikerer dagligt med kolleger i Boston, Los Angeles og Singapore.

Involver de rette medarbejdere

Det gælder om at finde de rette personer i organisationen, når der skal ske forandringer, og det er typisk nogle helt andre personer end dem, lederen normalt ser.

Rikke Kristine Nielsen

Brud og krænkelse af den psykologiske kontrakt

En oplevelse af, at virksomheden bryder eller krænker den psykologiske kontrakt, kan igangsætte en negativ spiral af sladder, ineffektivitet, sygefravær, sabotage, vanskelige samtaler og måske til sidst opsigelse af den ene eller den anden part.

Rikke Kristine Nielsen

Når HR rekrutterer til HR: HR-medarbejder anno 2008

Hvad skal en HR-person egentlig kunne? Det er lang tid siden, at juridisk-administrativ kompetence inden for ansættelsesforhold og lønbogholderi kunne gøre det. Men det er efterhånden heller ikke længere nok at være velbevandret udi metoder og værktøjer til forvaltning af de menneskelige ressourcer.

Frans Bévort

Fleksible relationer i det 21. århundrede - den udvidede byttehandel mellem ansat og virksomhed

Måden, virksomheder og organisationer bruger medarbejdere på, har forandret sig på nogle grundlæggende måder gennem det 20. århundrede.

Rikke Kristine Nielsen, Karin Nicholson

Psykologisk kontraktbrud og forandring - et indsatsområde for personalefunktionen

Denne artikel tager udgangspunkt i Cranet-E undersøgelsens resultater vedrørende forandringsledelse, rekruttering og fastholdelse. Disse ses i forhold til risikoen for brud på den psykologiske kontrakt mellem organisation og medarbejder under organisationsforandring.

Rikke Kristine Nielsen, Karin Nicholson

Employability - et job i en virksomhed, frem for jobbet i virksomheden

I takt med, at den økonomiske udvikling tvinger virksomhederne til at blive mere fleksible, forsvinder muligheden for, at virksomhederne kan leve op til den del af den psykologiske kontrakt, der traditionelt har været deres – nemlig at forsyne medarbejderen med (livslang) jobsikkerhed. Læs her om employability som en strategi til at imødegå denne udfordring.